Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2014 Sayısı Çıktı
13.12.2014 tarihinde İktibaslar kategorisine eklenmiş, 608 Kişi Okumuş ve 0 Yorum Yapılmış.
Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim Dergisinin Aralık 2014 sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisinin aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar, Özal’dan günümüze Devletin PKK ile görüşmesini tarihi olarak değerlendirdiği ve son günlerdeki “çözüm süreci” adı altında devam eden görüşmelerin de arka planını analiz ettiği “Çözüm Süreci ve KCK/PKK!.” başlıklı ilginç bir yazı kaleme almış. Ali Kaçar yazısında; “PKK/KCK terör örgütünün çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da elde ettiği serbestliği sınır dışına çekilmek için değil bu bölgelerdeki devlet otoritesini ortadan kaldırmaya yönelik kullandığı, dağdaki silahlı güce dayalı “devrimci halk savaşı” stratejisi doğrultusunda teşkilatlandığı ve hazırlık yaptığının gözlendiği, örgütün, çözüm sürecinde, süreçten önceki durumuna göre çok daha güçlendiği, devlete meydan okuyacak güce ulaştığı, ancak buna rağmen son aylarda hükümet yetkilileri ve hükümet yanlısı medyanın günlerdir bayram havasında sözler sarf edip, yayınlar yaparak çözüm sürecinin rayına oturduğu mesajını verdiklerini, oysa PKK kanadından, bilhassa da Kandil merkezli gelen açıklamaların bunun hiç de böyle olmadığını açıkça gösterdiğini, 6-8 Ekim olaylarının, PKK/KCK’nın bir taraftan ulaştığı gücü ve kendilerine olan güveni gösterdiğini, dolayısıyla Çözüm Sürecinin, onlar açısından örgütün silahlanmasına ve ordulaşmasına hizmet ettiği sürece devam edebileceğini, aksi halde devam etmesinin söz konusu bile olamayacağını, PKK/KCK’nın, kendilerinin de itiraf ettiği gibi eskiye göre daha da güçlü olduğunu, zaten 6-8 Ekim olaylarının da bunu açıkça gösterdiğini” vurguladıktan ve fırsatçı, pragmatist ve İslam düşmanı bir örgüt olan PKK/KCK’nın bu kadar güçlenmesinin nedenlerini izah ettikten sonra bu sorundan kurtulmak için 10 tane çözüm önerisi ortaya koymuş.
Muhammed İMAMOĞLU “İstimdâd, Tevessül ve Rabıta Konularında Doğru Tavır” adlı yazısında: ” Kişinin doğrudan Allahtan yardım istemesi, tehlikeli ve sıkıntılı zamanlarda sadece Ona sığınması, İslâm’ın itikad ve ibadet ilkeleri açısından tercih edilecek yegâne davranıştır. Bâzı kimselerin, sâlihlerin gıyablarında veya kabirlerini ziyâret esnâsında; “Ey filân zât! Bana şifâ ver! Benim şu ihtiyâcımı gider!” gibi sözlerle doğrudan doğruya kendilerinden talepte bulunmaları, türbelerin etrafırda toplanıp medet, şifa, imdat beklemeleri son derece yanlış ve şirke kapı aralayabilecek olan istigâse cümlesindendir. Şüphesiz bu tür istigâseler için birtakım teviller yapılabilirse de, gâyet hassas olan tevhîd akîdesinin özünü zedeleyebilecek bu ve benzeri câhilâne hareketlerden şiddetle sakınılmalıdır. Müşkillerin bertaraf edilmesinde, kâinâtın sevk ve idâresinde, Allâh’tan gayrısının mutlak tasarrufunun bulunabileceği intibâını veren bu nevî ifâdeler, aslâ kullanılmamalıdır.” diyerek konuyu özetlemiştir.
Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar Suriye’de muhalif güçlerle IŞİD’’in çatışmasını ele aldığı “El Kaide’den IŞİD’e Irak ve Suriye’deki Direniş” başlıklı yazı dizisinde; “Ebu Bekir el-Bağdadinin, Zevahiri’nin açıklamalarını dikkate almayarak, kurduğu ve Suriye’yi de içine alan Irak Şam İslam Devleti’ne tabi olmayı reddeden muhaliflere karşı operasyonlar yapmaya başladığını, gün geçtikçe Suriye’de Nusra Cephesi de dâhil bütün grupları karşısına alan (IŞ)İD’in, diğer grupları İslam dinine muhalif davranmakla suçlayarak, muhaliflerin elindeki bölgeleri ele geçirmeye çalıştığını, Suriye’deki muhaliflerin ise, (IŞ)İD’i fikirlerinde aşırıya kaçarak “tekfirci” bir tutum sergilemekle suçladığını” belirttikten sonra yazısına IŞID ile muhalif gruplar arasındaki mücadelenin nedenlerini izah ederek devam etmiş.
Ahmed Muhammed MÜNİR’in Resulullah Efendimiz’in Örnekliğinde Eğitim-Öğretim Metodları, Erdal BAYRAKTAR’ın İnsanı Düşünmek, İdris KERİMOĞLU’nun İslamî Çalışmalarda Eğitimin Önemi, Mehmed ADIGÜZEL’in Dine Karşı İlk Reaksiyon: “Allah Fobisi” ve Abdullatif ACAR’ın Yarın Yaparım, Yarın Yaparım Deme! başlıklı yazıları okunmaya değer diğer çalışmalar olarak dergide yerini almış.
Genç Birikim Dergisinin kaçırılmamasını ve okunmasını tavsiye ediyor, yayın hayatında başarılar diliyoruz.
Genç Birikim Dergisi
İlkiz Sok. No:22/B Sıhhiye/Ankara
Tel: 0312.229 67 18

Yazar : imamoglumehmet
Yazar Hakkında : Ankara 1973 doğumluyum. Mamak İmam-Hatip Lisesinden 1991’de mezun oldum. 1996’da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden İyi dereceyle mezun oldum. 1996’da Artvin’de öğretmenliğe başladım. Hâlen Ankara Keçiören Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Meslek Dersleri öğretmenliği yapmaktayım.
Sitemizde En Çok Okunan İçerikler




Sitemizde En Çok Yorumlanan İçerikler




Son Yapılan Yorumlar
Videolar
'Mü'minûn Sûresinden Âhiret Sahneleri' Sohbeti
Lokman Aleyhisselâm'ın Öğütleri (1)
Lokman Aleyhisselâm'ın Öğütleri (2)
Âl-i İmrân Sûresi 190-195. âyetin tefsiri
Düğün Sohbeti
Suriye ve Mısır'daki Kardeşlerimiz İçin Dua
Ahir Zaman Müslümanına Notlar
Bilinmeyen besleme
Arşiv
Etiketler
Tavsiye Siteler
İmam Buhari Vakfı
İyiliğe Çağrı Yardım Derneği
Ziyaretçiler
En Çok Okunan Yazılarım
- Hangi Mevlânâ, Gerçek Mevlânâ? - 15.174 views
- İslâm’da Tesettür - 12.362 views
- Rabbânî Âlim Abdulfettah Ebû Gudde (Rh.a) - 10.042 views
- Rukye Tedavisi Ve Muska Takmak Üzerine Notlar - 8.451 views
- İstimdâd, Tevessül Ve Râbıta Konularında Doğru Tavır - 7.241 views
- Üç Ayları Nasıl İhyâ Etmeli - 5.798 views
- Ilımlı İslam(!)’ın Şövalyesi: Fethullah Gülen - 5.454 views
- Şehâdetinin 56. Yılında Büyük Dâvâ Adamı: Şehid Seyyid Kutub - 4.928 views
- Hangi Selefilik? - 4.668 views
- Tasavvuf Risâlesi - 4.569 views
- Ölüm Ve Ötesi (3) - 4.154 views
- Kuntu Meyten (Türkçe Çeviri) كنت ميتاً – Ebu Ali & Ebu Muhannad - 3.965 views
- İBN TEYMİYYE’NİN HAYATI VE TASAVVUFA DÂİR GÖRÜŞLERİ (1) - 3.899 views
- Mekrûh Vakti Olmayan İbâdet: Zikir - 3.678 views
- Hakkımda - 3.431 views